2022-07-18
好味指数:😋😋😋😋推荐指数:⭐⭐⭐⭐⭐ 同朋友系附近按完摩,见到呢间餐厅个名几特别,入咗去试下😆餐厅系新加坡菜,啱晒我哋胃口🇸🇬✅芽龙喇沙掺掺$68喇沙汤底味道浓郁,有少少辣🌶️汤底浓稠,面底索洒啲汤汁好入味👍🏻 面底系油面加米粉,掺掺都系新加坡嘅特色菜❗️配料有虾、鱼片、豆卜,建议浸耐啲再食,会入味啲😋呢度嘅喇沙最特别系有蛳蚶,我第一次食,一试就爱上😍形状啲似蚬,蚶肉呈鲜红色,好鲜味😋✅喇沙慢煮无骨猪手饭$62猪手无骨食得好方便,而且煮得好淋☺️仲有大大块脆口虾片,好啱点葱饼个咖喱汁食😆另外配咗特制酱汁酸酸甜甜✅葱饼配咖哩汁$38咖喱汁有椰香味,点葱饼一齐食完美配搭💕好食到停唔到口😆个咖喱汁太好食,点猪手同虾片都好夹😆✅饮品次次食新加坡菜都会好想饮椰青,不过今日卖洒😭叫咗其他饮品试下~班兰薏米水$22有斑兰叶装饰,斑兰叶颜色好吸睛🍃桔仔话梅水$22有大大粒桔仔同话梅,好重柑桔味😍好好饮👍🏻📍芽笼 (湾仔)地址:湾仔湾仔道221A号天乐大厦地舖
推荐指数:⭐⭐⭐⭐⭐
✅芽龙喇沙掺掺$68
配料有虾、鱼片、豆卜,建议浸耐啲再食,会入味啲😋
✅喇沙慢煮无骨猪手饭$62
✅葱饼配咖哩汁$38
咖喱汁有椰香味,点葱饼一齐食完美配搭💕好食到停唔到口😆
个咖喱汁太好食,点猪手同虾片都好夹😆
✅饮品
班兰薏米水$22
有斑兰叶装饰,斑兰叶颜色好吸睛🍃
桔仔话梅水$22
有大大粒桔仔同话梅,好重柑桔味😍好好饮👍🏻
📍芽笼 (湾仔)
地址:湾仔湾仔道221A号天乐大厦地舖