2023-07-27 149 浏览
Megabox 11楼原来有好多好正既餐厅,呢间日式居酒屋最特别同吸睛既就系佢地既自动清酒放题机任饮,一于试下! 点好野食我地就去玩清酒机,拎个小酒壶去你有兴趣既酒度扫QR CODE,著左绿灯就可以禁,每次50ml 左右,有成18款日本酒同生啤选择,店员亦都有推荐,0 呢款几易入口,好清彻既味道亦有米香,几钟意。慢慢叹到最后我地饮比较浓味同埋甜既梅酒,亦都好正。食物方面都几高质! 油甘鱼沙律配酸汁啫喱剌身沙律好新奇,新鲜厚切既油甘鱼,入口绵绵的,配上酸汁啫喱超级夹同开胃,唔需要点wasabi ,沙律菜亦非常爽口。串烧都有几多款式,我地大概叫左十串: 海鲜类: 盐烧白鳝同带子,两样都好推荐,白鳝甘香可口,肉质juicy新鲜,带子大大粒超肥美。牛小排、牛柳粒、鸡皮、鸡肝,牛肉味浓又多汁,鸡皮香口,送酒一流。豚肉酒盗芝士卷、豚肉牛油果卷,两个都好特别,1串有3粒,豚肉烧到脆口但包住入口即化既芝士/牛酒果,芝士好rich,好满足! 蔬菜类点左原条日本茄子同埋焦糖菠萝,焦糖菠萝暖暖爆汁超fresh! 茄子香软。炭火蒲烧原条鳗鱼,有埋个炭炉上可保温,鳗鱼细嫩肉滑,酱汁浓厚又甜甜的,非常美味。怕肚饿

油甘鱼沙律配酸汁啫喱

串烧都有几多款式,我地大概叫左十串:

怕肚饿所以叫左个柚子胡椒鹅肝饭团同埋烧三文鱼饭团,外皮个饭焦好正,鹅肝好大块。

自家制木桶豆腐,咸豆腐唔系豆腐花,不过都滑又有豆香,仲有几只配料衬托出不同味道。