2023-11-22 56 浏览
森仔今日放工心血来潮想食日本🇯🇵拉面🍜就即刻call jor 个fd try try朝日大胜 A V ラーメン最过引系餐厅🍴系小店座位不多,亦能坐得够舒服另设有吧枱位,方便同厨师倾计💬而设计风格同个名一样好创新,每种汤底均用日本🇯🇵画风的女生作代表,有趣😝森仔同朋友叫了: 大赏绘汤拉面🍜,白鸟汤拉面,唐扬广岛蚝,炸虾🍤,入味大鲍鱼和宫崎南蛮鸡大赏绘汤拉面$118我朋友食嘅系大赏绘汤亦即系豚骨汤底。佢表示,豚骨味浓,带有一点点🤏骨胶原嘅感觉👍🏻热汤上来,味道惹味,亦住会太咸另外,面质适中,不会太熟或太稔身而炙烧豚肉,油脂分布极好,入口即溶!正😄白鸟汤拉面$118此个白鸡汤底真系做得几出色味道够creammy同奶味👍🏻👍🏻重点系佢个鸡肉,真系超级正,嫩滑不起渣,完全想像唔到😁森仔面质要稔身啲,食落都几好!稔身,但不会糊,亦仍保留有咬口😃😃宫崎南蛮鸡炸得几香脆,外脆内软鸡肉仍能保持有鸡汁🙌🏻🙌🏻正!配上沙律🥗酱,够晒惹味😆😆唐扬广岛蚝餐厅🍴采用广岛蚝,够晒大件同新鲜😁大大只,口感非常好,带有少少🤏淡淡海水味炸得外脆内软🤭锁住蚝嘅精华😍炸虾🍤炸虾味道一流,虾🦐爽口一大条炸虾,新鲜炸起,正!😍入

森仔今日放工心血来潮想食日本🇯🇵拉面🍜
最过引系餐厅🍴系小店
座位不多,亦能坐得够舒服
另设有吧枱位,方便同厨师倾计💬

大赏绘汤拉面$118
我朋友食嘅系大赏绘汤亦即系豚骨汤底。
佢表示,豚骨味浓,带有一点点🤏骨胶原嘅感觉👍🏻
热汤上来,味道惹味,亦住会太咸
另外,面质适中,不会太熟或太稔身
而炙烧豚肉,油脂分布极好,入口即溶!
正😄

白鸟汤拉面$118
此个白鸡汤底真系做得几出色
味道够creammy同奶味👍🏻👍🏻
重点系佢个鸡肉,真系超级正,嫩滑不起渣,完全想像唔到😁
森仔面质要稔身啲,食落都几好!
稔身,但不会糊,亦仍保留有咬口😃😃

宫崎南蛮鸡
炸得几香脆,外脆内软
鸡肉仍能保持有鸡汁🙌🏻🙌🏻正!
配上沙律🥗酱,够晒惹味😆😆

唐扬广岛蚝
餐厅🍴采用广岛蚝,够晒大件同新鲜😁
大大只,口感非常好,带有少少🤏淡淡海水味
炸得外脆内软🤭锁住蚝嘅精华😍

炸虾🍤
炸虾味道一流,虾🦐爽口
一大条炸虾,新鲜炸起,正!😍

入味大鲍鱼
调味恰好,不会太浓,阻挡鲍鱼的鲜味
一口鲍,采用渔市场的鲍鱼
厨师🧑‍🍳细心开边后,再拿去汁烧,正!😌

📍地址: 尖沙咀漆咸围2-4号金时商业大厦地下5号舖