2017-09-05 206 浏览
约咗一段时间终于约到几个朋友去将军澳游水,喺体力严重消耗下当然要揾嘢食啦。我哋行咗去新都城见呢间餐厅食物款好似几多,里面有黑大黑板写咗好多得意嘅字句,心思思决定试吓。餐厅设计好似学校咁,由枱,櫈,风扇,黑板,壁报板,Locker都有怀旧嘅校园感觉。我哋拣咗一款小食,四款,粉面类,两位比较好胃口嘅同学仔拣咗两款砖头焗,大家开心Share。虾多士,圆碌碌几得意,虾胶同多士一样咁厚,虾胶唔算弹牙,味道可以。砖头焗咖哩软壳蟹饭,软壳蟹有两件,炸到脆卜卜,咖喱汁唔辣,啱晒我。砖头焗猪扒饭,猪扒份量算多,味道唔错。两款砖头焗饭包嘅份量比饭多,好干,要另外问职员拎汁点嚟食,汁有三种味可以拣,分别系白汁,茄汁,咖喱汁。烩牛脷意粉,味道唔错,牛脷够淋,不过份量少,得5块好薄嘅牛脷。避风塘炒面,海鲜配料算多,朋友话味道唔错。肉酱意粉,汁好浓,好惹味。猪颈肉炒银针粉,炒得几好,颜色均匀,味道唔错。菠萝粒粒冰,我觉得系菠萝肉雪成冰再加冰再加罐头糖水。3
约咗一段时间终于约到几个朋友去将军澳游水
,喺体力严重消耗下当然要揾嘢食啦

砖头焗猪扒饭,猪扒份量算多,味道唔错。

避风塘炒面,海鲜配料算多,朋友话味道唔错。

肉酱意粉,汁好浓,好惹味

猪颈肉炒银针粉,炒得几好,颜色均匀,味道唔错

菠萝粒粒冰,我觉得系菠萝肉雪成冰再加冰再加罐头糖水

2017-09-01