2019-12-10
今日同朋友出左大角咀奥海城个头睇啲野话咁快又到左食DINNER既时间不过又唔想系奥海城个边食,就行左出去附近周围揾食啦行行下就去左嘉善街呢边见到入面装修又几特别,系以飞机客舱作为装修主题,食物同价位都符合我要求佢地靠墙既位置,张櫈同机舱入面一样质感就连个墙都故意做啲假窗去模仿返坐飞机时既情景,又几有心思餐牌除左单点之外仲有三个唔同价钱既套餐而套餐名亦都系以经济舱、商务舱同头等舱黎分别不过由于同行既朋友口味比较麻烦,所以最后都系决定单点【黑松露野菌意大利饭】极度creamy!!完全系我钟意既质感同口味,有人可能觉得好腻,但我最钟意呢种浓厚既口味同口感。另外仲有好浓烈既黑松露气味,侍应话除左因为面头放左黑松露片之外,个意大利饭仲落左黑松露酱同黑松露油去煮,唔怪得咁香啦!【烧海鲜拼盘】个拼盘包括四款海鲜,有三文鱼、带子、虎虾同鱿鱼,四款海鲜都好好食同埋好新鲜特别系三文鱼,好食之余仲要劲厚切,点埋佢地自家制既香草牛油汁真系衬到绝【Cold cut拼盘】包括有烟三文鱼、沙乐美肠、巴拿马火腿、黑毛猪火腿每一样都系我地钟意食既Cold cut,配埋干果食,perfect match!
话咁快又到左食DINNER既时间
不过又唔想系奥海城个边食,就行左出去附近周围揾食啦
行行下就去左嘉善街呢边
佢地靠墙既位置,张櫈同机舱入面一样质感
就连个墙都故意做啲假窗去模仿返坐飞机时既情景,又几有心思
餐牌除左单点之外仲有三个唔同价钱既套餐
而套餐名亦都系以经济舱、商务舱同头等舱黎分别
不过由于同行既朋友口味比较麻烦,所以最后都系决定单点