2020-05-01
今日朋友邀请我黎呢间特色泰菜bar食嘢,餐厅分为室内同露天两个部分,我哋拣咗室内。室内嘅装修好靓,彩色嘅吊灯好有泰国风情。🥬 马拉盏炒通菜呢味马拉盏通菜比其他泰菜馆做得更好嘅系佢炒到条菜都好熟同淋身,味道都系正常,系我钟意嘅马拉盏通菜~🍢 沙嗲串烧6串 (牛/猪/鸡各两串)串烧非常惹味,牛肉系特别好食,肉汁丰富之余仲有少少辣嘅调味。🐥 火焰烧鸡呢个隐藏菜式系餐牌上面冇嘅,但见到有其他食评讲佢,所以就问吓,结果真系有,超开心!首先会全只鸡原只上,之后waitress淋少少酒精(?)上去点火🔥 再帮我哋切开只鸡,服务超好。而且呢只鸡系真系好好食!系全枱最好食嘅一样嘢!🐷 青咖喱猪 配 薄饼薄饼又厚又脆好抵赞,青咖喱比一般姇到嘅更重薄荷叶嘅味道,啱晒重口味嘅人食🤣🥥 椰青成个椰青装满甜甜哋嘅椰汁,正。🍹 柚子蜜(冻)
🥬 马拉盏炒通菜
🍢 沙嗲串烧6串 (牛/猪/鸡各两串)
🐥 火焰烧鸡
🐷 青咖喱猪 配 薄饼
🥥 椰青
成个椰青装满甜甜哋嘅椰汁,正。
🍹 柚子蜜(冻)