2021-11-18 52 浏览
大埔嘅美食真系好多选择,今日一行四人就选择咗食泰国菜。木屋大排档地方都算阔落,坐得舒适,环境干净。大沙嗲串烧拼盘有鸡、牛、猪每样有两串同有几件猪颈肉。因为上枱嘅时候够热,再加上有沙嗲酱同泰式豉油,点完唔会盖过肉汁,所以好好味🤣个人认为猪颈肉同牛肉系比较好味👍🏿然后我哋仲叫咗椒盐粟米,呢样𩠌好可口,好容易令人食完一件又一件。主菜方面,我哋叫咗黄咖喱鸡,再用$28追加一份法包。咖喱唔算辣,但系点新鲜出炉嘅蒜蓉法包,就非常之夹,令到咖喱味更加突出。至于鸡件嘅发挥就正常,唔会太鞋口,薯仔口感就刚刚好,唔会太硬。另一个好送饭嘅𩠌菜就系沙嗲金菇肥牛煲,粉丝索晒沙嗲汁,牛肉唔会煮到太老,所以令人不经不觉配完一碗饭🙈除外,仲叫咗一份泰式炒蚬,秘制泰式酱汁好惹味,炒蚬亦充满镬气,所以一上枱就会闻到好香👍🏿饮品方面,我哋叫咗两个新鲜椰青,朱古力巨人同可乐。椰青好甜,朱古力巨人真系好大杯㗎,可能两个人share先啱啱好。题外话,店员嘅服务好好,见你冇水好快帮你倒水之余,仲会见你碟上面太多骨,会帮你换,等你好好享用晚餐👍🏿👍🏿

大沙嗲串烧拼盘