2023-12-12
薄荷叶泰国菜 (元朗)元朗安骏里2号怡康大厦地下12-13号舖今日嚟到元朗呢间好正宗嘅泰国餐厅试吓佢嘅泰国🇹🇭菜,听讲呢间餐厅嘅嘢食都系比较新颖😜好适合打卡㗎招牌火焰烧鸡$168打卡之选,厨师🧑🍳即场帮你烧咗只鸡,烧得非常之香喷喷,鸡肉亦都唔会谐霎霎,而且只鸡非常之大只,适合三至四人食😘酸子炸猪手$168猪手就食得多,呢个炸猪手我真系第一次尝试,有少少酸酸味味咁,加上炸到好香嘅猪手一齐食非常之夹,零食都停唔到口,而且未食入口已经非常之香🥰春卷$98又系我最钟意脆卜卜嘅春卷,卖相十分之独特,入边有啲泰国独有嘅香草味道,仲可以用块叶包住个春卷嚟食添,口感烚吓烚吓咁好得意😇椰汁鸡汤$108鸡汤味非常之浓郁,再加埋椰汁一齐又可以中和返个口感甜甜地咸咸地咁🥰好饮到我一个人都可以饮晒成煲汤啊🫶🏻泰式炒茄子$88个人唔钟意食茄子,但系佢呢度菜无可否认系整得几好食酱汁好特别,个人认为不过不失😜炸薯条$58薯条炸得非常之香脆,份量亦都好适合两个人食#美食 #香港美食 #美食介绍 #美食博主 #饮食 #饮食推介 #香港 #内地 #澳门#foodporn#foodpics#foodiegram#snap
元朗安骏里2号怡康大厦地下12-13号舖
招牌火焰烧鸡$168
酸子炸猪手$168
春卷$98
椰汁鸡汤$108
泰式炒茄子$88
炸薯条$58
薯条炸得非常之香脆,份量亦都好适合两个人食
#foodporn#foodpics#foodiegram#snapshot#discoverhongkong#delicious#yummy#instafood#foodphotography#eat#eating#香港美食#香港#美食#吃货人生 #吃货 #吃货日常 #吃 #吃吃吃 #吃到饱 #美食推荐