荃湾泰菜选择其实唔系好多,呢间位于荃湾广场四楼嘅泰菜都开咗好耐,自己之前都食过,不过今次系第一次写佢哋嘅食评🥳前菜嗌咗份泰式软壳蟹青芒果沙律 ($98)食泰国嘢通常都钟意食沙律,感觉冇咁油腻🥗面头铺左劲大只软壳蟹,都几厚肉🦀招牌泰皇蟹肉炒饭 ($95)炒饭好有镬气,蟹肉份量都几多,而且炒饭食落去仲有啲蟹籽增加口感,又带蛋香🍳小食要咗份沙嗲鸡肉串 ($38)鸡肉肉质几嫩,唔会干柴,个沙嗲酱好惹味,花生味好出,加埋本身鸡肉上面有少少椰汁,更加香🤤同朋友一人要咗杯百香果苏打 ($24)❤️‍🔥热情果嘅份量都几多,所以饮落去几有口感,酸酸甜甜咁几解腻🤍 最后嘅甜品泰奶茶雪糕配油酥饼 ($58) 雪糕够滑,泰奶味几出🍦黑糖珍珠微暖几软糯,而且甜度适中🧋雪糕同油酥饼冰火交融,估唔到几夹🤣呢到环境都几舒服好坐,装修光猛,荃湾街坊想转下口味食泰菜都可以一战😛
泰式软壳蟹青芒果沙律

招牌泰皇蟹肉炒饭