2017-05-18
上次杂志介绍过的特色餐厅 今晚终于book左装修好贴题 大玩船海滩炎夏feel 伙计们的制服都落足心思水手横间T-shrit + 红围巾 so smart 位置系始创中心地库容易揾入到餐厅有卡位同 餐枱 还有Live music一男一女唱歌 超like好好听 食住美食听下歌真系好relax 繁忙工作的奖励 不过落单之后等送食物时间较耐 可能太多枱客呱 朋友们最钟意食生蚝 呢道竟然有三款法国生蚝选择 价钱分每只 半打同一打 我地四个人决定叫一打Gillardeau 当然一打计落平d啦 还包两杯红or白酒 新鲜够冻配埋柠檬同cocktail汁 焗芝士龙虾肉质弹牙不过芝士味已盖过鲜味 味道ok的 炸软壳蟹 香脆好滋味 我推介 配少许生果蓉减低热气感 唔油腻Grilled 纽西兰肉眼扒跟黑椒汁薯条粟米豆配菜都好味 肉眼较淋 唔点酱汁都牛味好出色 煮得刚刚好 龙虾泡菜炒饭超级惹味 龙虾啖啖肉 泡菜酸酸辣辣十分开胃烟肉卡邦尼卖相一留 味道唔错 每条spaghetti都沾满白汁再有烟肉香草碎 芝士片 好夹 芒果拿破仑卖相靓 每层既酥皮都酥脆 夹住芒果肉带点甜share食有些难分 记得点埋旁边的
新鲜够冻配埋柠檬同cocktail汁
烟肉卡邦尼
卖相一留 味道唔错 每条spaghetti都沾满白汁
再有烟肉香草碎 芝士片 好夹
芒果拿破仑
卖相靓 每层既酥皮都酥脆 夹住芒果肉带点甜share食有些难分 记得点埋旁边的吉士酱仲好味