2020-04-22 544 浏览
📍Catch.~西环📍一直都好想试呢间澳洲菜🤩🇦🇺喺坚尼地城地铁站行五分钟就到!环境系几宽敞,但入面位置系会比较暗🤭而且唔知系咪因为近厨房,一直都有蚊之仔系我附近飞来飞去😐本身系想叫Dirty eggs同Crab fries,但估唔到原来系brunch set,Weekend先有得拣😣Weekdays星期一至五只有Set Lunch Menu🤨大家要留意Weekdays同Weekend嘅Menu系唔同㗎!1️⃣ Linguine vongole (w/ appetiser+drinks+dessert) $158Set lunch嘅头盘系Deep fried avocado,几特别😂入边系炸得啱啱好嘅熟透牛油果🥑到主菜系辣蚬肉意粉,辣得啱啱好🌶充满牛油香🧈超级好味!😋意粉同蚬肉都好入味,食到停唔到口呀🤤甜品系炸冬甩,点炼奶食都唔会太甜呀,几出色😋饮品可选茶、咖啡或者汽水🥤今次拣咗Iced Lemon Tea,不过觉得冇乜味😅2️⃣Soft Shell Crab Burger (w/ appetiser+drinks+dessert) $168呢款Set Lunch都一样有头盘、饮品同甜品!呢
📍Catch.~西环📍

呢款Set Lunch都一样有头盘、饮品同甜品!呢款其实算系佢嘅signature burger🍔入边系炸嘅Soft Shell Crab,仲有好多莞茜,个人认为味道普通🤭至于旁边嘅炸薯条就好好味🤩

💡总括而言,呢间嘅菜式几特别,而且卖相不俗😙一个Set Lunch入边包晒头盘、主菜、饮品同甜品,其实性价比几高😋食完之后饱到上心口😂

#hkhungryfoodie西环#hkhungryfoodie西式
#hkhungryfoodiecafe澳洲菜