2024-10-19
呢度主打烧鸟串烧,有鸡的不同稀有部位,鸡颈皮、鸡冠、鸡尾、鸡掌肉、鸡脚筋、提灯等每日限量供应😊 我地好好彩,今次食到几款刁钻部位,店长介绍师傅要好花心机处理,调味讲究,火喉要控制得好,先可以保留到鸡嘅原味道,依家终于明点解吾系度度有得食刁钻部位😋 ❣️鸡掌肉$58 / 串~一只鸡脚亦只有一块小鸡掌心肉烧至外层焦脆有嚼劲😋❣️提灯$88 / 串~为提升口感师傅加埋鸡肝同鸡肉,口感更加丰富😊❣️鸡尾$38 / 串~一只鸡得一粒,烧到外脆,趁热食,原来吾核突,仲好好味😋❣️鸡心$38 / 串~经师傅细心处理过先烧,新鲜制作,食落仲唔会有腥味😋 ❣️鸡颈皮$58 / 串~口感香脆,入口油香到位❣️烧手羽中$38 / 串~师傅将手羽先腌制过后烤制,焦香味十足,必食推介❣️烧日本萤光乌贼 $ 38/串~第一次试食烧做法,味道带点咸香😋
❣️烧味噌鸡腿肉$ 48/串~师傅用上自家发酵的塩曲,鸡腿肉嫩滑🥰 ❣️烟熏鸡肉丸$ 68~打卡一流卖相满分,一打开用樱桃木烟熏过,香气扑鼻,鸡肉棒师傅用上秋田烟熏萝卜粒,鸡肉爽弹配埋日本蛋黄一齐食,好滋味🥰
❣️鸡颈皮$58 / 串~口感香脆,入口油香到位
❣️一口串烧、一啖酒,呢度有各类型嘅日本酒,有专业唎酒师专业推介,我地试左三款清酒,大七箕轮门纯米大吟酿较易入口,另外
仲有奥能登之白菊x风之森纯米大吟酿原创同奥能登之白菊x风之森纯米大吟酿合作,女仔都啱饮🍶
❤️除左串烧正,前菜同自家制甜品都出色🥰
❣️藁烧鲣鱼$88~以稻草和炭火慢慢炙烤出来,效果出色😋
❣️半熟蛋伴薯仔沙律$68~薯仔蓉捞左明太子,配流心蛋,日式和风料理几特别👍
❣️慢煮山椒鶏胸肉 $ 88~肉质嫩滑,以山椒酱汁,伴上生洋葱一齐食,充满层次感😋
❣️黑啤爆谷雪糕 $ 48~真系食到有啤酒味同爆谷香😊 ❣️玫瑰柚子雪葩 $ 48~够清新充满柚子清香😋
❤️餐厅主打日式串烧,响尖沙咀食饭去商场反而太多人又迫,呢度地点胜在旺中带静,入面好似居酒屋甘,地方吾算大但座位阔落仲有卡位,坐得舒适,串烧系即叫即烧,可以一边饮酒倾计,店员态度有礼,服务态度同食物质素高。