2017-04-20
位置十分便利,就系地铁站上面嘅绿杨坊!七点钟去到食饭,虽然人流都多,但唔驶等好快就入座。店员服务几好又有礼貌,我哋两个女仔就叫左老干妈炒年糕,宫保鸡丁,红油抄手,仲冷盘冷盘麻辣熏蹄。黎到d野食好香,炒野够镬气,啲嘢食好入味材料都几新鲜!先讲个老干妈炒年糕,分量真系唔讲得笑既多,年糕有嚼头弹牙唔粘,够辣惹味,所以怕食辣嘅朋友仔真系要避免。宫保鸡丁系十分推荐,佢有啲干咗嘅昆布,食落咸咸地有啲似紫菜同茶叶干,鸡粒唔辣但系够晒入味,捞埋一齐食好好食,炒出嚟真系好香,送饭很不错。红油抄手,辣辣地,不过好欣赏就系皮薄馅料靓,好食!至于麻辣熏蹄就一般般啦,对我而言太辣了,同埋分量真系太多,系几抵食。 整体而言,价钱好合理好啱一家大细嚟食,份量都多,坐得舒服,服务几好,系传统得来又有啲改良嘅上海菜,吸引!
黎到d野食好香,炒野够镬气,啲嘢食好入味材料都几新鲜!
红油抄手,辣辣地,不过好欣赏就系皮薄馅料靓,好食!