2019-05-09 96 浏览
听朋友讲呢度有一间好有特色又好味嘅餐厅,所以今晚揸车就入嚟食啦。一入到黎就见到呢度既装修好靓,有种怀旧又高级嘅感觉。呢个炖汤真系好足料,唔止饮落好味,而且感觉冇味精,连啲汤渣都好好味啊。我最钟意就系食芝士焗龙虾伊面,个龙虾食落好新鲜,肉质好鲜嫩,而芝士份量啱啱好,唔会无味亦唔会太滞。呢个豉椒炒圣子王都好新鲜,而且每只圣子都有肉,唔会好似平时啲餐厅咁得个壳,或者甩晒出嚟,而且豉椒够晒香。估唔到呢度都有胡麻酱手撕鸡,鸡肉好嫩滑,衬埋啲青瓜食落好fresh好开胃。避风塘排骨一上枱已经闻到好香啦,整得热辣辣,食落外脆内嫩,可以食多几碗饭啊。呢间中菜厅真系够晒高质,而且价钱又唔贵,虽然地点唔系咁方便,不过都岩哂有揸车嘅朋友入嚟食啊。