话说有日我妹好想食蛋包饭,佢话元朗教育路有间好好味的蛋包饭想试下。就带左我系呢间生原创蛋包饭店。餐厅环境真系好特别,满满的日式风格挂满左好多日系怀旧风的饰物,包括留声机,黑胶碟唱片等等。最有特色就系黏满有表情的鸡蛋图画,真系好得意。餐单有好多唔同颜色的蛋包饭选择,餐牌中英日文都有指示,如果唔明都有张图案俾客人睇。我地拣左澳洲和牛蛋包饭,仲加18元指定流心蛋,另外拣左三文鱼🍣烟肉🥓红菜头蛋包饭。蛋包饭仲可以㨂三种汁(茄汁、咖哩汁同忌廉芝士白汁)侍应都几好,佢会即下帮你切开个蛋包饭同埋落埋香料,个流心蛋切开个下真系好靓好吸引,啲蛋仲滑嘟嘟,里面仲有好多蛋汁。红菜头个蛋包饭都几特别,成个蛋红卜卜都几吸引眼球👀流心蛋澳洲和牛包饭啲饭都几多牛肉粒,味道都唔错,调味岩岩好,啲饭粒都分明。三文鱼🍣烟肉🥓红菜头蛋包饭都好多三文鱼粒,个饭都几香,不过有少少可惜个点饭的调味有少少偏咸,食完都有啲口渴要饮多杯水。侍应都几好会得闲过黎添返水杯啲水。总体而言,餐厅整体环境都唔错,音乐都好Chill,食物整体质素都Ok。有机会再黎👍🏻

汽水

三文鱼烟肉红菜头蛋包饭