2020-07-10
又一个平常嘅工作日,同同事行左嚟食兰芳园,听食过嘅同事讲呢度装修几特别,野食都过得去,就抱住惊喜嘅心情一试!环境:呢度嘅装修的确几有特色,好有旧式大排档 同冰室嘅风味,打个卡都唔错!而且地方都算大,中午嘅时间主要都系一班打工仔落嚟一齐食饭,感觉都几正。食物:一入门口就见到一串串烧味挂晒喺门口,都估到呢度应该主打食烧味,果一日唔算太肚饿,就叫咗个烧腩仔红肠濑粉食,本身跟饭但系自己钟意食濑粉所以转咗。呢度嘅烧腩仔都几正,个皮又够脆,系真嘅烧腩仔,啲肉起码有三层,够晒肥够晒香。 不过老实讲,见其他同事叫叉烧捞面,啲叉烧真系削咗啲,又唔够肥,又唔够味道。所以叫叉烧真系要睇佢𠮶日靓唔靓...虽然我唔知系咪个别例子,但系下次嚟嘅朋友可以试下烧腩仔,我今次食真心推介!
环境:
食物: