2023-06-21
天气好热,系条街行耐左自然好想揾个地方坐下凉下冷气饮下野,补充下体力今日系尖沙咀行到咁上下就入左the one,之前有朋友饮过茶墨话不错,一于去试下呢到主打水墨风麻薯饮品,但个人都系比较钟意珍珠,呢啲天气饮返杯透心凉既奶茶就最好不过,所以我就要左杯黑糖珍珠鲜奶锡兰红茶,再要左个伯爵茶岩烧蛋糕慢慢叹比完钱之后店员会比个震动牌你,你就可以揾位坐底等野食,不过唔洗等好耐就好快拎得岩烧蛋糕佢会帮你加热,上面系一层溶溶地既流心芝士,个蛋糕好松软,亦到充满伯爵茶味,配上芝士既少少咸香,好正而黑糖珍珠鲜奶锡兰红茶我要左少甜,现埋黑糖本身既甜味已经好够,珍珠鲜奶茶我比较钟意重茶香啲,呢杯都做到,唔错呢到仲有gelato可以食,但一杯野饮一件cake已经好够,下次有机会会再黎试埋