2022-11-05
Salpicao 美国牛里脊肉椰菜花饭 $118椰菜花饭系健康之选,用咗蒜粒调味,冇咁单调。牛里脊肉juicy唔柴,配上青柑桔,焦糖洋葱同香蒜嘅秘制酱汁,酸酸甜甜,几开胃。Rose 虎虾大通粉 $118大通粉有嚼劲,蕃茄汁creamy微辣,每一粒通粉都挂到汁,但唔算浓味;虎虾几弹牙爽口。Gaw’s 卡邦尼意粉 $98意粉系用阔条面,软硬适中,而味道同我认知嘅卡邦尼完全唔同,酱汁唔creamy,亦唔系忌廉味,而系带微酸嘅肝酱味,配上炸猪皮、红青椒、洋葱等,味道好独特😅香芋雪糕三文治 $48斑兰面包烘到外脆内软,香芋雪糕虽然唔系好滑身,但芋头味浓郁,好香,仲食到有少少沙沙地嘅感觉,有惊喜😍〰️〰️〰️〰️〰餐厅食物味道好有特色,唔可以话佢难食,但又唔系好啱我口味,可能比较少食菲律宾菜,唔知正宗嘅味系点😅 值得推荐嘅系香芋雪糕三文治,无论个面包定个雪糕都好好食❤️ 如果要回访,都只系为咗呢个甜品,餐厅其他嘢食系打动唔到我嘅😌餐厅座位唔多,原本被安排坐吧枱,后尾餐枱有位,店员都安排我哋转过去☺️ 服务态度唔错嘅~〰️〰️〰️〰️〰️食物: 3.5/5性价比: 3.5/5 环境: 4/5服务: 4/5Revisit:
Salpicao 美国牛里脊肉椰菜花饭 $118
〰️〰️〰️〰️〰