2018-03-14 43 浏览
M佬:如果畀你穿越时空,回到未来,你想去边?A姐:我谂我想去返三年前𠮶一日......M佬:边一日?A姐:你同我表白𠮶一日!我谂要回到未来就有啲难,不过大家可以考虑下回到味来。无错系味来,唔系未来,系旺角一家特色打边炉店,主打药膳汤底。当归鸭药材汤底非常足料,已经煲到深啡色,有当归、红枣、沙参等药材,滚起𠮶阵,药材味更出。话明系当归鸭,就当然唔少得主角鸭啦!半只鸭肉斩件上,份量十足,非常厚肉。因为鸭件已经预先用药材腌好,所以食落有淡淡嘅药材味。滑鸡片鸡片切到薄薄,可见师傅嘅刀功。特别欣赏鸡片唔多肥膏,肉质嫩滑,正。足料韭菜饺自家包嘅韭菜饺,粒粒都好大粒,薄薄嘅水饺皮包住韭菜猪肉,入口肉汁丰富,韭菜香味浓郁,想再Encore多碟。皇帝菜心水清嘅Fans都知道我哋打边炉最钟意叫皇帝菜,呢到嘅皇帝菜新鲜爽口,入口清甜,好香皇帝菜独特嘅菜青味。
M佬:如果畀你穿越时空,回到未来,你想去边?
A姐:我谂我想去返三年前𠮶一日......
M佬:边一日?
A姐:你同我表白𠮶一日!

2018-03-14