2022-11-30 52 浏览
朋友介绍黎呢间位于太子嘅泰国餐厅,今日我就黎试下🥰呢间餐厅睇落非常大间,外面大大只字写住芳华绝代,适合中意打卡影相嘅朋友。食物方面,我地拣左个二人餐,只需$338。因为未食过盐烧乌头,就加$38试下佢。另一样主菜拣左泰式鲜虾炒金边粉。套餐包左小食拼盘同埋冬荫功汤,仲有两杯野饮。好抵。平时觉得2个人,食唔到泰国野,因为好贵又食唔到多野。但系呢个2人餐,就好经济实惠!而且样样味道都唔错。盐烧乌头,烧得好干身,个皮系唔食既,揭开个皮,入面传来一渌好香嘅味道,原来入面酿左d香茅喺入面。好有泰国feel,好香。鱼肉本身冇咩咸味,配埋泰式嘅酱汁,酸酸辣辣,好惹味!呢度d饮品都好多选择,不过想饮d热野,就拣左杯热嘅伯爵奶茶,点知好有惊喜!卖相好靓,好多拉花心心🥰特别推介甜品-河粉!非常有惊喜!D河粉好滑,仲有好多杂果可以加落去,全部都好fresh,清爽唔油腻😍唔会太甜。卖相都不错,好似火锅嘅造型咁😂
朋友介绍黎呢间位于太子嘅泰国餐厅,今日我就黎试下🥰