2022-09-05
今日发现到旺角西洋菜南街有间充满紫色嘅甜品店😙😙即刻比佢吸引左入去啦😛😛呢到嘅甜品花款都几多,当然唔少得有芋圆食啦😚😚仲有桃胶、糖水、雪奶沙冰、小蛋糕等等☺️点都有样系啱食架🥳我同朋友想食哂佢几款特色野啦😙🍧重量级冰极芋圆锅 $128呢个重量级虽然话就话系两人份量,但我觉得佢嘅份量简直系可以食几个人😆😆入面有齐哂三色嘅芋圆同埋十款嘅配料,芋圆超Q弹嚼劲👅而糖水底就系分开上嘅,大碗到真系食极都有😽😽我地就叫左椰汁西米底💞同芋圆锅好夹呀😌🍧白雪润桃桃胶 $58系用左雪耳薏米炖牛奶,里面仲加左黑糖桃胶😽桃胶好有营养,有助美颜、补充胶原蛋白的功效,桃胶咬落口好烟韧😽煮到好透彻☺️仲好足料,价钱仲好亲民✌🏻真系女士们养颜恩物😍🍧黄金海岸 (芒果味)$78呢个真系记得相机食先😽😽一出炉个阵真系超igable😛😛底下摆放左大量嘅干冰,做到呢个超梦幻诱人嘅效果🙌🏻🙌🏻雪奶系用左3.6牛乳制作,所以有阵阵好香浓嘅牛奶味👅👅夏天食呢一个雪冰真系好解渴😙😙每食一啖啲冰都会系个口慢慢溶化☺️我地叫左1人份,但size真系好似2人份咁💞💞超抵食🍵点点抹茶鲜奶茶 $38抹茶味调味调得啱啱好,唔会过苦👅👅上面仲有一阵厚厚
🍧黄金海岸 (芒果味)$78
🍵点点抹茶鲜奶茶 $38
抹茶味调味调得啱啱好,唔会过苦👅👅上面仲有一阵厚厚嘅奶盖,里面仲有粒粒果粒😍好有咬口
🥂蜜桃椰香色骰 $45
卖相好得意😍成个扭计骰咁🤪系有3层组成,最高𠮶层系椰汁味🙈中间就系啫喱😙最底就系蜜桃味啦☺️☺️三只沟埋味道都几新奇👅饮落都唔会好甜