2023-07-19 66 浏览
Bookmark 左一段时间,终于可以带喜欢韩国菜嘅闺密一齐去食🥰 最想试佢地嘅韩式粥🤩这店是人气餐厅OPPA开嘅,店舖唔太大,但好有家嘅感觉💕 主打就系釜山粥、韩式蒸/煎饺子🥟、及乌冬。 粥都有十多款,我都点了养生的~釜山鲜鲍鱼粥😍 , 专门采用釜山米,熬制几小时煮成,而且用麻油代替食用油,食落劲香😌 粥底软绵,材料亦好丰富,鲍鱼片、红萝卜🥕、翠肉瓜粒、紫菜等,增添色彩及口感泡菜五花腩乌冬以韩国传统煲上,乌冬挂起,汤上满布豆腐干、香菜、脆粒等,卖相吸引🤩 泡菜五花腩另上,色泽鲜艳,肥瘦均匀,好惹味粥及乌冬都会配韩式饺子🥟,这里有煎的,有蒸的,有鲍鱼、泡菜、韩牛、豚肉馅我哋点嘅蒸泡菜饺好大只饱满,外皮烟韧,馅料丰富

泡菜五花腩乌冬

我哋点嘅蒸泡菜饺好大只饱满,外皮烟韧,馅料丰富
蒸泡菜饺子

蒸泡菜饺子