2023-07-12 395 浏览
依家要同大家介绍一间好有特色嘅餐厅喇!佢位于斜路上少少商厦2楼,行过去都唔算难,环境好温馨🧐🧐🧐🥩 小炒黄牛肉 🥩首先要介绍呢道好香嘅小炒黄牛肉!嗱,佢嘅黄牛肉鲜嫩多汁,食落好入味!配埋新鲜嘅蔬菜同香料,每一口都俾你食出最顶级嘅肉质味道!好适合配啤酒,好钟意佢嘅小食文化,喺度完全感受到长沙嘅味道!🍻🍞 农家窝窝头 🍞嚟紧我哋试下呢个农家窝窝头啦!佢系用粟米粉做成嘅馒头仔,中间已经预先淘空,方便你加入特色嘅肉碎。肉碎入面有红萝卜、青豆角同埋切碎嘅腊味,再加埋香辣酱,真系一个好特别嘅主食!你可以自己掂汤匙加返啲嘅份量,嗱,香港少见嘅啲菜,真系值得一试⬆️⬆️⬆️!🍖 糯米蒸排骨 🍖最后,要同大家分享呢道糯米蒸排骨!咁啱嘅颜色,金黄金黄咁吸引!糯米同排骨好完美地结合埋一齐,食落滑嫩多汁,好猪肉香!每一口都能够感受到糯米嘅香甜同埋排骨嘅鲜味,肉食爱好者一定会钟意嘅选择!一试就会让你一试难忘!

🥩 小炒黄牛肉 🥩

🍞 农家窝窝头 🍞