2020-03-09
妈咪鸡蛋仔我一向都好喜欢 今日口痕 又冲去买黎食下 不过因为呢排有疫情 尽量都唔喺街度即刻食 我就发现左个新食法 就系番到屋企放入焗炉焗番热佢🤣 同新鲜整出黎一样呀😍今次叫左2个set 1个set包一款鸡蛋仔同一杯野饮 鸡蛋仔方面拣左期间限定嘅牛油果朱古力味 拎粒咬开有好多牛油果蓉 磨得好滑 唔会一粒粒咁 配朱古力更加系估佢唔到咁夹 因为整得唔算太甜 所以都唔会腻 另外拣左底我每次黎妈咪都会食嘅咸蛋黄味 咬开唔见好多馅 但香味都足嘅 如果佢可以多少少馅就更好 因为食得咸蛋黄味应该都prefer重口味少少🤣🤣咁跟埋叫就会野饮平4蚊 见个宇治抹茶牛乳豆花好似好正咁 就叫番杯啦 真系好正呀大佬🤪 抹茶系好浓嘅 而牛乳同豆腐花根本就天生一对 令到成杯野都好滑身 有个小建议 如果加少少煮冧左嘅红豆落去就正到核爆啦🤤