2022-05-20
今日去开将军澳探表弟,今日顺手喺附近揾啲好嘢食。见到一间餐厅装修比较特别有主题性点解入去睇下啦,试下有乜嘢好嘢食🤗。「台北车站」装修风格特别🚂,用咗台北火车站做主题,成个火车卡位都攞咗出嚟做设计👍🏻👍🏻。佢哋有好多菜式嘅,咁我就叫咗个烤鱼嚟食🐟,份烤鱼黎到非常之震撼,非常之大条,卖相极之丰富,条鱼仲炸到非常之脆,神龙摆尾,呢一条系「钳鱼」🐟。汤色浓郁,仲有好多伴菜,海带豆芽系唔少得啦,仲有豆腐卜,豆腐卜索晒啲汤汁,好好味。😋😋我叫咗个小辣,食落去其实都唔会系好难食唔到辣嘅朋友都可以去试下👍🏻👍🏻条鱼食落去非常之嫩滑,外脆内软,估唔到呢条鱼做烤鱼咁肉质鲜嫩,食落一啲都唔send,仲好少骨,简直系啖啖肉,配埋白饭食简直系一绝,谂起都想继续叫嚟食。💯💯最后仲嚟咗杯台湾特色珍珠奶茶🍹,好耐都冇饮过呢个特式奶茶,系正宗嘅台湾特饮,香芋珍珠奶茶同士多啤梨珍珠奶茶🍓,一个完美嘅晚餐。环境质素🏚:❤️❤️❤️❤️❤️卫生程度🧽:❤️❤️❤️❤️❤️美味程度😋:❤️❤️❤️❤️❤️抵食指数🤩:❤️❤️❤️❤️❤️回头指数🤩:❤️❤️❤️❤️❤️
环境质素🏚:❤️❤️❤️❤️❤️
卫生程度🧽:❤️❤️❤️❤️❤️