2019-11-29
今天去幫襯黃店!這家在西營盤的JMT Coffee主打特色飲品和小食,充滿韓國風情。裝修以簡約的白色為主調,非常光猛舒適,亦都好適合朋友慢慢坐談天,過悠閒的時光。佢地的飲品主打係咖啡,亦都有韓式smoothies同soda, 我同朋友叫左一杯韓式dirty coffee同strawberry smoothie. Dirty coffee好有美感,唔單止賣相特別,味道亦好出色。味道係偏一點甜,飲落有少少cappuccino的感覺,咖啡味道好香,我覺得係好好飲,值得一試。Strawberry smoothie飲得出係真材實料整,質感好杰好重士多啤梨味,香港黎講,呢個smoothie真係算好好飲!野食方面,餐廳少少地提供四款選擇,貴精不貴多,我地選了spam box同黑松露薯條,spam box即是炸韓國午餐肉,韓國午餐肉出名好食,重豬味,炸出來相當可口,唔會太鹹。黑松露薯條亦都炸得好香,唔油,只有香脆的口感和黑松露味,好味道呢!