每次去大角咀都要讲一次: 大角咀真系好多好嘢食啊😻今次嚟到呢间都算系近期新开嘅韩式𝚌𝚊𝚏𝚎 - @myahjussi_hk ,店内装修真系会令大家嘅少女心大爆发,一入到去就有一种比好多花花围住嘅感觉🌸完全无𝙰𝚑𝚓𝚞𝚜𝚜𝚒嘅感觉㖞😹整体食物质素都唔错,有一种家庭式好温馨嘅感觉,不过可惜嘅系一心谂住去试嘅鳗鱼汉堡包冇晒🥺.taikwoktsui is seriously super underrated 😆 tons of awesome food! this time checked out this new korean cafe @myahjussi_hk 😊 super nice decor 👍🏻 lovely for instagram 🤣 overall, food quality is not bad! has a nice cozy home food vibe 😋 unfortunately didnt get a chance to try their eel burger 🍔.💫整体体验 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.4/10环境 𝐞𝐧𝐯𝐢
每次去大角咀都要讲一次: 大角咀真系好多好嘢食啊😻
🌟食物份量非常之足料✨
烟肉粟米三重芝士薄饼

《烟肉粟米三重芝士薄饼》$108🌟7.6/10🌟
𝙱𝚊𝚌𝚘𝚗 𝙲𝚘𝚛𝚗 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊
虽然材料简单,但烟肉粟米同芝士加埋一齐绝对系一个抵挡唔到嘅配搭!芝士份量超慷慨,所以食落主要味道来自芝士嘅咸香,再加上甜甜地嘅粟米,整体味道唔错👌🏼
饼底属于厚批,非常之烟韧有咬口,特别系边边嘅位置~整体非常之饱肚!

《软壳蟹忌廉汁意粉》$98 🌟7/10🌟
𝚂𝚘𝚏𝚝 𝚂𝚑𝚎𝚕𝚕 𝙲𝚛𝚊𝚋 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖 𝚂𝚊𝚞𝚌𝚎 𝙿𝚊𝚜𝚝𝚊
大大只炸得都几酥脆嘅软壳蟹,蟹膏又多又甘香!忌廉酱汁属于杰身嘅𠮶一种,好容易就挂到汁系软硬适中嘅意粉上,味道偏淡,食落唔会话太过腻~
卡邦尼炸鸡

《卡邦尼炸鸡》$98 🌟7.2/10🌟
𝙲𝚊𝚛𝚋𝚘𝚗𝚊𝚛𝚊 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚍 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗
炸鸡有好多唔同嘅味道;除咗有传统韩式甜辣/蒜蓉味之外,特色啲嘅咖喱粉同咸蛋黄炸鸡都有,而今次我哋就拣咗比较少食嘅卡邦尼炸鸡试下!
味道完全系想像到嘅卡邦尼味道,估唔到同韩式炸鸡有几夹㖞!鸡肉肉质正正常常,不过不失。但胜在六只炸鸡都算几大只,多人𝚜𝚑𝚊𝚛𝚎嘅话亦都可以选择12件($178)~略嫌炸粉有少少厚,系果一种肉同炸粉好容易分离嘅炸鸡🙊
𝙼𝚢 𝙰𝚑𝚓𝚞𝚜𝚜𝚒 @myahjussi_hk
📍#BELLYwongs_taikoktsui
#BELLYwongs_korean #BELLYwongs_pasta #BELLYwongs_pizzas #BELLYwongs_meats #BELLYwongs_cheese 🙃
烟肉粟米三重芝士薄饼
卡邦尼炸鸡