2018-07-14 362 浏览
好耐冇行过荷里活广埸,内里好多新餐厅未食过,在三楼有间叫熨烤达人既韩烧料理店, 装修别致, 就比佢吸引左入去吃晚餐,入去时店内巳有好几台一家大细食紧。我地坐下无耐就随即呈上前菜: 大豆芽、泡菜及腌青瓜,三款都腌制得好好味,而且辣度都算系容易接受。另外炉边放入蛋浆加上芝士碎,配撘非常美味。达人沙律,有佢自家制既蓝莓沙律汁,酸酸甜甜,非常开胃。鸡肾及牛舌,食材靓,烧完有香浓肉既鲜味而且吾韧,再配上生菜来吃冇咁热气,超正。不可不提生菜新鲜爽脆,片片都完整冇缺。而且餐厅抽风非常好, 唔会烟雾弥漫一阵味 。巨卵鳗鱼饭,鳗鱼肥美可口,而蛋煮得嫩滑,刺穿后有少许蛋酱,混合鳗鱼汁捞白饭吃非常滋味。寒冰水冷面,附有乳酪鲜果冰条,吃落美味凉快,荞麦面沾满冰冬既乳酪汁, 酸酸甜甜,面质爽滑弹牙,系吃完烤肉后最好的配搭。

达人沙律,有佢自家制既蓝莓沙律汁,酸酸甜甜,非常开胃。
达人沙律

鸡肾