2022-05-28 45 浏览
铜锣湾登龙街真系特别多野食🤩🤩
今次黎到呢间洛奇冰室,餐厅日头系冰室,夜晚就可以食粥底火锅~~
粥底火锅我都未试过,见价钱又唔贵,就同朋友去试下❤️❤️-🍲顺德粥底海鲜火锅 $198/位✨-
火锅包7款海鲜、6款自选配料、3款特选时蔬同1款精华海鲜粥😋😋
店员会先送上海鲜,包括有沙白、蚬、蛏子、鲍鱼、海虾、肉蟹同鲜鱼片~~全部都好新鲜!用3层架装住卖相吸引😍😍沙白同蚬味道鲜甜,冇沙!!肉蟹成只上,咬落啖啖肉,好新鲜🦀🦀
餐厅有提供计时器⏱,并写明每款海鲜既烹调时间,十分贴心👍🏻👍🏻

食完海鲜就可以加配料打边炉~~
配料拣左美国肥牛、牛骨浓汁牛丸、黑毛猪腩片、鲜虾杂菜条、养颜花胶片同鲜滑鸡件🤩🤩
份量都好多,整体质素唔错!!
当中推介养颜花胶片!花胶大大块,口感软腍❤️❤️牛骨浓汁牛丸咬落爆汁,味道香浓🤤🤤

最后就可以食粥啦!店员会将粥胆、菜脯、猪油渣、葱、芫荽、鸡蛋加入锅度煮~~
煮一阵就食得,每人可以分得一大碗🍚🍚
个粥索哂海鲜既精华,味道鲜甜!加入猪油渣、葱同芫荽后更加香口,食完好饱肚呢😋😋
铜锣湾登龙街真系特别多野食🤩🤩
粥底火锅我都未试过,见价钱又唔贵,就同朋友去试下❤️❤️
🍲顺德粥底海鲜火锅 $198/位✨
全部都好新鲜!用3层架装住卖相吸引😍😍

沙白同蚬味道鲜甜,冇沙!!
肉蟹成只上,咬落啖啖肉,好新鲜🦀🦀

食完海鲜就可以加配料打边炉~~

份量都好多,整体质素唔错!!
当中推介养颜花胶片!花胶大大块,口感软腍❤️❤️
牛骨浓汁牛丸咬落爆汁,味道香浓🤤🤤

煮一阵就食得,每人可以分得一大碗🍚🍚