4天前
第一次食陕西菜觉得好特别🤣 本身以为比较难入口但原来味道特别得来都好啱香港人口味🥰食物唔会太辣充满肉味同鲜味☺️喜欢尝试新菜式嘅值得一试❤️⭐️ 酸辣青瓜 🥒⭐️ 凉拌面筋 🥖两款前菜嘅酸辣味都好清爽好开胃💚 面筋充满口感 特别值得赞调味嘅盐同辣都可以调校呢🤪⭐️ 麻辣大盘鸡 🍗大盘鸡嘅肉质好腍🐔 麻辣风味恰到好处唔会太重口味🌶️ 配上薯仔食有种家庭菜嘅感觉🥔⭐️ 新鲜牛肉饺biang biang面 🍜Biang Biang粗面有种刀削面嘅口感加上椒麻嘅香料好丰富🌿牛肉饺都好新鲜充满肉汁🥩⭐️ 地软炒鸡蛋 🍳地软呢种食物比较较少听到🥹原来系菇菌类嘅一种🍄🟫用嚟炒蛋有种独特嘅菇香口感爽脆👍🏻⭐️ 腊汁肉夹馍 🥙系陕西特色嘅道地小食🤩 腊汁肉充满咸香又唔会太腻🥓Juicy得黎好有风味⭐️ 炸汤丸 🍡酥脆嘅外皮包住烟烟韧韧嘅汤圆🤤暖暖嘅黑芝麻馅爆馅出黎🖤甜度好滋味好邪恶⭐️ 冷泡白桃乌龙茶🍑⭐️ 冷泡茉莉绿茶 🍵两款冷泡茶都带清新嘅茶香☕️和浓郁嘅食物一流
⭐️ 酸辣青瓜 🥒
⭐️ 凉拌面筋 🥖