2023-08-20 679 浏览
今次同好耐冇见嘅朋友去食马来西亚菜。平日夜晚时段餐厅都好多人,但系我哋大概等咗10分钟就入到去,算系快。我地2个人一共叫左3样菜一齐食,包括有玻璃鱿鱼配通菜,三层肉肉骨茶,仲有招牌砂煲老鼠粉。玻璃鱿鱼配通菜系辣嘅,可以辣椒酱另上,自己调节辣度。肉骨茶有好多款式,我哋今次是三层肉。每份大概有四至六块肉,三层肉嘅肉质好嫩,肉骨茶不断refill,好抵饮。肉骨茶本身系有少少中药,饮完觉得好补身。砂锅老鼠粉中间嘅蛋黄搅匀之后增添左成道菜式嘅香味,老鼠粉份量好足,够晒2个人食。班兰椰汁冰卖相好靓,而且椰汁味浓郁,每次嚟都饮。服务方面,店内姐姐好nice,好helpful,时不时都会主动过嚟加添肉骨茶,又帮我地分开啲辣椒酱。

班兰椰汁冰卖相好靓,而且椰汁味浓郁,每次嚟都饮。