2019-11-12 1559 浏览
朋友同我都中意面食,特别是酸辣重口味个种。螺蛳粉系我地都中意食既面食之一,香港唔多舖头有得食,呢次佢揾左呢间带我来试下。食店位于女人街旺角威达商业大厦地下,系油麻地A 出口行过来会比较近。我地每人叫左个面,另外加38蚊任食小食,饮品另外计钱。我要左个柳州螺蛳粉,朋友既系桂林米粉。螺蛳粉个汤比较清淡,无我想像中酸同浓味,粉都比较软,本身我系浓味人而且中意比较Q 弹既面,所以就觉得一般般,中意淡口味既人应该会比较中意。反而朋友个桂林米粉比较啱我口味,因为d 粉比较韧。我觉得小食比较有惊喜,款式都唔少,炸馒头,炸薯条,黑木耳, 拍青瓜,鸡翼尖,长沙黑色臭豆腐,口水鸡等等,味道唔错, 食完仲可以再叫过,但好似系限时1个钟,所以refill 就趁早。

我地每人叫左个面,另外加38蚊任食小食,饮品另外计钱。

我要左个柳州螺蛳粉,朋友既系桂林米粉。

反而朋友个桂林米粉比较啱我口味,因为d 粉比较韧。

• 桂林米粉
  • 湖南经典黑臭豆腐