2023-05-10
今晚同咗老婆食依间点心。佢啲款色都几特别。春风得意肠。虽然好多酒楼都食到。而佢都做到水准之上。份量都几大。里面都脆。但佢比其他特别就系多咗三款汁点嚟食。有正常豉油。有甜酸酱。仲有麻酱。好似食左三个点心咁抵番。另外叫咗个虾多士。都系水准之上。10分香脆。但份量略少。跟住叫咗一个黑松露饺。依个都10分惊喜。卖相就好似星空咁好靓。啲皮做得好唔会淋同烂。唔系得个样。里面亦都有好重嘅黑松露味。有啲菇碎咁样。其实另外仲叫咗黑金流沙包。都是水准之上。咸蛋黄墨鱼烧卖。墨鱼很弹牙。里面包住咸蛋黄酱。几特别。还叫了一个马拉小笼包。个汤汁有啲似肉骨茶。有熟悉嘅感觉。唔系一般小笼包嘅汤汁。特别得嚟味道都不错。总结食得太多普通点心可以试吓依间特色点心。味道唔伏之余还有惊喜。卖相都不错。只是价钱略贵。但仍然值得再试
另外叫咗个虾多士。都系水准之上。10分香脆。但份量略少。