2023-05-31
有时候觉得有啲酒吧嘅食物或者main做得一般,但呢一间嘅cockrail 同主食都做得好有水准呀!非常之惊喜!而且呢间餐厅嘅装修都好有特色,有好多壁画,又坐得舒服,好值得打下卡☺️🍷 Lady Grey hkd 120杯Lady Grey好满足到啱啱去完英国嘅我。佢用咗英国茶嘅特色,所以整到好似去afternoon tea 咁!仲有个opera cake作为陪衬,一啖lady grey,一啖朱古力咖啡味嘅cake,真系好享受!Lady Grey嘅酒精浓度应该就唔高,比较有啲似sweet wine,但实际有冇咁甜嘅,比较适合喜欢容易入口嘅朋友仔!以下既味道比大家参考/Lady Grey Infused Bombay Sapphire/Fino Sherry/Orange Oleo Saccharum/Simple Syrup/Lemon Juice/Whey🧡黄咖喱蟹肉蒜蓉包 hkd 88呢个真系抵食又好食!佢个黄咖喱系唔辣嘅,但蟹肉真系好多,蒜蓉包都整到又脆又香,呢个价钱一定要嗌啊!🧡蜜糖芥末焗鹌鹑脾 hkd 138因为未试过鹌鹑脾所以特登叫嚟试吓,焗出嚟都觉得好香口,鹌鹑髀嘅口感同味道
🍷 Lady Grey hkd 120
/Lemon Juice
/Whey
🧡黄咖喱蟹肉蒜蓉包 hkd 88
🧡蜜糖芥末焗鹌鹑脾 hkd 138
因为未试过鹌鹑脾所以特登叫嚟试吓,焗出嚟都觉得好香口,鹌鹑髀嘅口感同味道都比较似鸡肉,都系好滑嘅,喜欢尝试特别嘢嘅朋友就可以选择呢一款。
呢度就真系好适合同朋友一齐放松吓!而且服务都好好,侍应经常会睇吓你有咩需要,同埋帮你加水,又会好自动自觉咁帮你收起𠮶啲用完嘅碟,所以整体嘅体验都好满意呀!😄当然,呢到有好多唔同嘅特色cocktail真系好吸引呀!