抗疫措施开始放宽,周末当然要同朋友去Chill吓🍻🥂尖沙咀嘅酒吧选择咁多,但系多数人多地方嘈吵,如果想同朋友静静哋倾吓偈叹下高质美食,就一定要嚟试吓Hans Bar and Restaurant🥰呢度装修系型格工业风,灯光环境幽暗令人心情舒适放松。除咗有啤酒,更有调酒师特调嘅Signature cocktail同埋highball🍹本身我想叫一杯Signature cocktail「Aestivate蜜瓜」,调酒师细心咁解释由于而家季节蜜瓜唔当造,调酒出嚟味道无咁好,推荐我试吓其他,好细心🥰Woo Woo $88我想要甜嘅水果口味,调酒师推荐叫咗呢杯Classic cocktail,系Peach、Cranberry、Lime再加Vodka,果味重,酒味唔浓烈好易入口😋 女士应该比较钟意~ Ginger $108呢杯系Signature highball,有微微嘅姜味同柚子香,加上Rooster Rojo Blanco Tequila,酒味较浓烈。嘢食选择虽然唔算多,但系胜在高质有特色,器皿摆盘都好精致,绝对值得一试👍🏻蕃薯妹望住Menu,Chilled项几款都好想食,决定叫晒佢😂日式前
抗疫措施开始放宽,周末当然要同朋友去Chill吓🍻🥂

Woo Woo  &  Ginger

Woo Woo $88

Ginger $108

日式前菜拼盘 $128
⭐️推荐👍🏻 呢个拼盘有枝豆、烧鸡泡鱼干、烧明太子青瓜、酒盗芝士。
明太子配青瓜好fresh,鸡泡鱼干烧得好香,特别要一提嘅系酒盗芝士,第一次食「酒盗」,店员介绍原来系用盐腌海鲜内脏半年至一年嘅盐渍物,重口味咸香,将少量酒盗芝士搽上饼干上面食,好惹味,𩠌酒一流🤤 唔经唔觉就饮晒成杯酒,唔怪之得称佢为酒盗🦹🏻

蒜蓉花椒冻虾仁

蒜蓉花椒冻虾仁 $68
⭐️推荐👍🏻 细细粒但好香蒜蓉麻辣味嘅虾仁🍤麻辣味只属bb辣,好香花椒味,虾仁粒爽脆弹牙,又𩠌酒必点嘅前菜🤤必食。

松叶蟹肉柚子沙律 $68
⭐️推荐👍🏻 原个蟹盖上,一条条嘅松叶蟹脚肉舖喺中华沙律上面,带有微微嘅柚子醋味,好清新。净系睇到摆盘都已经赏心悦目🥰

炸牛丸拼鹌鹑蛋

炸牛丸拼鹌鹑蛋 $88
⭐️推荐👍🏻 好可爱嘅迷你牛丸,同炸鹌鹑蛋嘅size差唔多,估唔倒咁好味,好浓郁牛味,弹牙又保留倒肉汁,加咗少少淮盐,好好味😋

单骨鸡翼拼一口芝士

单骨鸡翼拼一口芝士 $78
单骨鸡翼方便食,鸡翼入味外皮香脆;炸芝士外层炸粉薄脆,芝士流心,口感好好👍🏻

Suntory Black

样样嘢食都好好𩠌酒😆 忍唔住再叫多两杯Suntory Black Beer先满足🍻😋 Happy Weekend🫶🏻🥰
2023-01-19
Woo Woo  &  Ginger