2023-06-04
📍友利冰室 x 勿当奴荔枝角长顺街15号D2 place 2期1楼109号舖••••••••••••••••••••••••••••••💝招牌乳猪卡邦尼意粉 $88大大件的乳猪皮脆肉嫩💕而且唔会好咸好油腻👌🏻估唔到呢间主打 Fusion菜的小店👀都做得出媲美烧味舖水准的乳猪❣️底部系香浓杰身的卡邦尼意粉🍝非常足料、有好多烟肉碎及蘑菇🥓一中一西的创新混搭✨Creamy意粉&咸香乳猪系出乎意料的夹❤️🔥••••••••••••••••••••••••••••••💝猪柳强餐 + 椒盐烧卖 $42 + $8猪柳煎得香口、面包质感松软😋虽然说实话感觉和麦X奴的质素差不多😂但整体依然颇为美味🤤值得一提的是跟餐的粗薯条🍟外面脆口、咬落食到内里绵密的薯仔🥔新鲜即炸、颇有诚意💖而烧卖感觉只系喺表面撒左啲椒盐🤣但都带有咸香微辣、几惹味🔥烧卖食落亦颇有咬口😚仲要只系$8咋❗️就算系普通烧卖都抵啦😛••••••••••••••••••••••••••••••#medmad_forfood_laichikok #乳猪 #卡邦尼 #意粉 #卡邦尼意粉 #猪柳 #汉堡 #猪柳蛋汉堡 #薯条 #烧卖 #椒盐烧卖 #西式料
荔枝角长顺街15号D2 place 2期1楼109号舖
💝招牌乳猪卡邦尼意粉 $88
大大件的乳猪皮脆肉嫩💕
而且唔会好咸好油腻👌🏻
估唔到呢间主打 Fusion菜的小店👀
都做得出媲美烧味舖水准的乳猪❣️
底部系香浓杰身的卡邦尼意粉🍝
非常足料、有好多烟肉碎及蘑菇🥓
一中一西的创新混搭✨
Creamy意粉&咸香乳猪系出乎意料的夹❤️🔥
💝猪柳强餐 + 椒盐烧卖 $42 + $8
猪柳煎得香口、面包质感松软😋
虽然说实话感觉和麦X奴的质素差不多😂
但整体依然颇为美味🤤
值得一提的是跟餐的粗薯条🍟
外面脆口、咬落食到内里绵密的薯仔🥔
新鲜即炸、颇有诚意💖
而烧卖感觉只系喺表面撒左啲椒盐🤣
但都带有咸香微辣、几惹味🔥
烧卖食落亦颇有咬口😚
仲要只系$8咋❗️
就算系普通烧卖都抵啦😛
#medmad_forfood_laichikok
#乳猪 #卡邦尼 #意粉 #卡邦尼意粉 #猪柳 #汉堡 #猪柳蛋汉堡 #薯条 #烧卖 #椒盐烧卖 #西式料理 #sucklingpig #carbonara #spaghetti #sausage #hamburger #mcmuffin #sausagemcmuffin #fries #siumai #westernfood
#荔枝角美食 #香港美食