2023-01-18
行到门口已经见到好有特色嘅古色古香装修,入到都坐低睇细节位一流,打卡必去~紫薯蜡肠饼/2件 $39价钱好掋食,嚟到放咗一阵仲系热嘅,出边嘅酥皮做得好松化,入边嘅腊肠馅亦唔会太咸~绍兴花雕酒糟四宝 $99每一碟都好香浓嘅花雕酒味,有枝豆、虾、鸭舌花生,北寄贝,几有特色值得一试~蟹粉豆苗 $109蟹粉嘅份量都颇多,每一啖都会食到蟹肉,不错黑松露小笼包/2件 $39汤汁用两条胶管上,可夹到落碗先唧出嚟,咁就唔会漏晒啲汤汁~钟意食黑松露嘅朋友一定要试椰奶炸龟苓膏 $49咬落去个口感好似煎年糕,但系食落去又有少少龟苓膏嘅苦味好特别!平时食开龟苓膏嘅朋友都可以试吓~而且份量超级足~双重黯然销魂煲仔拌面 $79煲仔饭就食得多,第一次食煲仔拌面好新奇,一边系日本五花腩叉烧,另一边系粤式叉烧酱煮五花腩,中间配搭流心蛋,中间个面类似系葱油拌面嘅味道飞雪小白兔 $39店员好贴心见我哋未食晒其他嘢话俾我哋雪住先之后先上,食落去口感比较清淡,饭后甜品最适合,同埋够靓!龙眼冬瓜茶(热) $26本身以为会好细杯,但味道个份量都可以,冬瓜茶入边有配搭上几粒龙眼同埋几条冬瓜有咬口
紫薯蜡肠饼/2件 $39
绍兴花雕酒糟四宝 $99
蟹粉豆苗 $109
蟹粉嘅份量都颇多,每一啖都会食到蟹肉,不错
黑松露小笼包/2件 $39
椰奶炸龟苓膏 $49