2023-01-26 909 浏览
👩🏻想食依间好耐,嘢食fusion够特别,每个dish都用唔同城市命名,而且餐厅装修都好靓,蓝色英伦风,而且好似仲系viu电视剧<<野人老师>>嘅其中一个拍摄场地,想打卡就要嚟试下啦!.Yokohama $158Wagyu Topside l Crispy Rice Patty l Caramelised Onion l Pickled Radish澳洲和牛 l 焦香米堡 l 炒洋葱 l 腌萝卜Yokohama (横滨) 应该系Passepartout其中一个必叫嘅菜式啦! 上面有四大块澳洲和牛,牛味重,但口感略嫌有啲韧,有点难咬。味道上配埋酱汁同下面嘅米堡好夹,整体嚟讲都好好味!.Calcutta $138Crispy Butter Chicken l Coriander Slaw l Masala Waffles 北印蕃茄咖哩炸鸡 l 凉拌菜丝 l 马莎拉窝夫Calcutta (加尔各答) 亦系👩🏻觉得必叫嘅菜式,炸鸡好香脆,腌得够入味。窝夫焗得脆卜卜,而且有香料味,几特别,香料味唔算太浓,如果太浓可能会抢咗主角炸鸡嘅味道,所以味道嚟讲都几Balan
Yokohama $158
澳洲和牛 l 焦香米堡 l 炒洋葱 l 腌萝卜
Calcutta $138
北印蕃茄咖哩炸鸡 l 凉拌菜丝 l 马莎拉窝夫
Calcutta (加尔各答) 亦系👩🏻觉得必叫嘅菜式,炸鸡好香脆,腌得够入味。窝夫焗得脆卜卜,而且有香料味,几特别,香料味唔算太浓,如果太浓可能会抢咗主角炸鸡嘅味道,所以味道嚟讲都几Balance,仲有啲紫洋葱同红萝卜丝解解腻。
Yorkshire $128
Bratwurst l Fried Egg l Mesclun Greens l Served on Cast Iron Pancake
铸铁松饼 l 英式猪肉肠 l 煎蛋 l 烤蔬菜
Dutch Baby用铸铁锅热辣辣上枱,加埋煎蛋卖相好靓,入面有茄汁焗豆、猪肉肠等,份量都几大份,整体味道不过不失,但如果同之前嘅Boundless比较,👩🏻觉得Passepartout嘅材料丰富啲。
Suez $148
Dukkah Salmon l Dill & Cous cous Salad
坚果脆皮三文鱼 l 香草中东米焙蔬菜沙律
由于我哋坐户外嘅关系,三文鱼好快冻左,所以唔系好试得出味道,但Cous cous有惊喜。因为👩🏻系唔钟意食Cous cous的,但Passepartout嘅Cous cous融合咗三文鱼同酱汁嘅味道,唔错。
Wellington Spring Rolls $78
威灵顿春卷
威灵顿春卷食落香脆,当系小食都几唔错,同个蛋黄酱都好好味好夹。
Mala Lotus Root Nachos $72
麻辣莲藕片
将炸过嘅莲藕片当系Nacho,食落好香脆。虽然叫麻辣莲藕片,但莎莎酱都唔算话系好辣,反而几开胃。
Caramel Flan Cake $42
是日甜品就有Flan Cake同树干蛋糕。Flan Cake表面层焦糖果然系脆卜卜,敲得响,布丁同蛋糕分层好靓,好好味。
Hazelnut Chocolate Yule Log $52
榛子朱古力树干蛋糕入面仲有士多啤梨,几好味,但整体味道比Flan Cake好似更加甜,个人比较喜欢Flan Cake。
整体味道都几好,而且都好有惊喜,👩🏻会想再回访试下其他菜式,希望餐厅可以Keep住水准,同埋再研究更多唔同新菜式啦!

Yokohama
Calcutta