2016-02-26
今日去金钟拎车牌顺便揾下地方食个饭! 揾到哩间餐厅比佢个杯吸引左就订枱!一般lunch都要walkin, 12:30就可以顶咁我就早少少去啦可以订枱惊冇位!佢既lunch有5款选择! 仲有汤或沙律 同埋appetizers!我选择沙律, 个沙律叫做椒丝腐乳沙律! 好搅笑! 食落去系腐乳捞菜! 好特别!Appetizers 我叫左梅菜肉饼流心蛋, 睇个名已经想叫!佢既味道真系梅菜肉饼咁, 出面炸左一层好松脆!另外仲有流心蛋, 夹埋一齐食唔会古怪, 系要like, 好好味!主菜叫左烧猪颈肉饭!好健康佢系比糙米饭既! 猪颈肉好爽! 味道超正!份量又多!佢既酱汁好好味! 带一d 甜味! 捞饭之后食哂= =加只太阳蛋捞晕佢食! 好美味! 咁到甜品时间! 我地正餐叫左一个set, 但系甜品就叫2个!所谓正经野又唔食食甜品, 哈哈哈!我地叫左千层西多士同埋芝麻流沙心太软!首先讲一讲千层西多士! 佢一层层做黎, 食到有花生酱味, 朱古力味, 同埋榛子味!另外芝麻流沙心太软,蛋糕好松软! 流出黎既芝麻啱啱好又唔会太甜!入面仲好多芝麻馅 流极都有...真系好好味呀我地影完相拍完片内里依然热辣辣!2款甜品
佢既lunch有5款选择! 仲有汤或沙律 同埋appetizers! 我选择沙律, 个沙律叫做椒丝腐乳沙律!
好搅笑! 食落去系腐乳捞菜! 好特别!
Appetizers 我叫左梅菜肉饼流心蛋, 睇个名已经想叫! 佢既味道真系梅菜肉饼咁, 出面炸左一层好松脆!
主菜叫左烧猪颈肉饭! 好健康佢系比糙米饭既!
猪颈肉好爽! 味道超正!份量又多!
佢既酱汁好好味! 带一d 甜味! 捞饭之后食哂= =
加只太阳蛋捞晕佢食! 好美味!
所谓正经野又唔食食甜品, 哈哈哈!
我地叫左千层西多士同埋芝麻流沙心太软! 首先讲一讲千层西多士!
佢一层层做黎, 食到有花生酱味, 朱古力味, 同埋榛子味!
另外芝麻流沙心太软,
蛋糕好松软! 流出黎既芝麻啱啱好又唔会太甜!
入面仲好多芝麻馅 流极都有...
真系好好味呀
我地影完相拍完片内里依然热辣辣!
2款甜品我都要大大大大赞!
最后就要试比佢吸引黎既万寿无疆 之 特浓泡沫咖啡! 另外朋友饮既系奶茶! 特浓泡沫咖啡比较细杯! 但味道好正!
浓得黎又唔会话好苦! 最啱我!
总括哩间fusion既餐厅非常特别! 食物既味道也很好!