2022-10-21
.放工去登龙街睇下有咩好食,比我发现呢间新餐厅—Mr. K Pizza N Chicken🍕环境干净,有梳化卡座,坐得几舒适🫶🏼Mr.K 蕃茄芝加哥薄饼 9” ($198)(干番茄.烤鸡.磨菇.烟肉.双倍水牛芝士.罗勒.巴马臣芝士.番茄酱.黑糖边)即叫即焗,上枱个阵闻到好香黑糖味😍薄饼配料非常足料,几层水牛芝士,拉到长长芝士丝,烤鸡磨菇烟肉等等都好入味,蕃茄味香浓。以为薄饼配黑糖饼边会怪?原来夹架,成块pizza食落甜甜地酸酸地都几特别,饼底亦加左谷麦,焗出黎会啡啡地色,芝加哥系列既薄饼食落比较烟韧,如果想食脆身啲可以拣手工薄饼系列。经典甜辣炸鸡 半份 ($128)跟足韩国炸鸡配方,炸出黎既鸡外脆内嫩,不油腻,鸡肉嫩滑,又够juicy,配上经典甜辣酱最好食!青苹果特饮 ($48)唔会好甜,有少少似梳打口感,杯边仲捆哂盐,好特别。姜味汽水 ($25)Watsons个款👍🏼整体来讲食物味道都几好,有质素又特别,pizza有唔同口味选择,同平时食开既唔同👍🏼店员服务态度又好好,熟悉餐厅既products又会比啲推介我地👍🏼
环境干净,有梳化卡座,坐得几舒适🫶🏼
Mr.K 蕃茄芝加哥薄饼 9” ($198)
Mr.K 蕃茄芝加哥薄饼
Mr.K 蕃茄芝加哥薄饼
经典甜辣炸鸡 半份 ($128)
经典甜辣炸鸡
经典甜辣炸鸡
青苹果特饮 ($48)
唔会好甜,有少少似梳打口感,杯边仲捆哂盐,好特别。
姜味汽水 ($25)
Watsons个款👍🏼