2024-02-27
假日时间特别钟意喺中上环附近徘徊,𠮶头好多特色Cafe小店可以逐一试下,每间小店都有佢哋嘅故事值得我哋去发掘!今次呢间Cafe喺港大附近,有两层高,店舖内用上黑色作为主调,楼上就比较偏向家庭风格,仲有啲懒人椅,有足够嘅空间提供比客人聚会、做自己嘢慢慢Hea!小店由店主一人一手打理,店主对咖啡好有要求,味道配搭同品质一啲都唔马虎,有好多熟客仔专程过嚟饮返杯啡!☕️-——————————————🍝◖罗勒辣肉肠意粉◗ $95小店人手有限,每日有五款意粉,每日嘅款式都有机会唔同,好似开盲盒咁!辣肉肠带轻微嘅辣味,意粉煮得口感啱啱好,每条都挂晒啲茄酱,味道微辣特别开胃!🍳◖All Day Breakfast◗ $98全日早餐系Cafe必点嘅菜式,一次过可以试晒咁多款食材!呢个ADB有烟三文鱼、车打芝士脆皮肠、炒蛋、白蘑菇、沙律同牛角包,超丰富!佢嘅炒蛋同脆皮肠做得唔错,夹埋个牛角包一齐食,正!🍹◖Apple Tea Coffee◗ $60咖啡豆偏fruity,有淡淡嘅苹果香,成杯嘢嘅感觉好清好香☕️◖Hojicha Chocolate Latte◗ $55焙茶同朱古力嘅香味出奇地夹,都唔会互相掩盖,
-——————————————
🍝◖罗勒辣肉肠意粉◗ $95
🍳◖All Day Breakfast◗ $98
🍹◖Apple Tea Coffee◗ $60
咖啡豆偏fruity,有淡淡嘅苹果香,成杯嘢嘅感觉好清好香
焙茶同朱古力嘅香味出奇地夹,都唔会互相掩盖,成杯咖啡唔会太甜,先饮出焙茶嘅香味,再带可可嘅余韵,味道比较较有层次
🌟Encore指数:8.7/10