2020-08-24
间舖系出䢂既右手面就系,第一次去既人可能都要望一望先揾到。但系佢既门口好易认,系🎗到核爆既小店。餐厅入面唔算大,全部都系长枱高櫈既设计,所以有少少系预左食快餐既感觉,同埋真系自己一个黎食都唔怕。顾客要自己出去比钱叫野食,跟住会有人送餐比你 (不过可能系因为我下午茶时段去冇乜人,所以先有呢个服务!?因为佢冇比任何牌仔之类既野我,如果lunch hour多人唔知点认人🙈)南蛮炸大鸡丼 ($62):一坐低睇左几篇食评都系赞呢个饭,我当然要试下。食完之后,佢都系我最推荐既!佢系用大鸡扒去炸,炸完之后依然好juicy,而且个炸粉唔厚,好正。个鸡扒上面亦都有d类似明太子沙律酱既野,一齐食系唔错既。另外,佢个饭拌左d酸酸地既汁,好开胃,食完鸡扒都唔会腻。双重芝士鱼饼汤咖哩定食($66):系芝士鱼饼呀,入面既芝士唔算少。成碗咖哩入面既料都几多下,有茄子,菇,薯子,西兰花。。。不过我就觉得咖哩偏稀,可能我系比较钟意用日式咖哩,所以相对我冇咁钟意呢种🤣佢本身每个饭都会包茶/面豉汤同小食。至于饮品系另叫既,佢基本都系独立包装饭品,可以系一雪柜睇到。富士山顶可乐 $24伯爵红茶豆乳 $12
南蛮炸大鸡丼
南蛮炸大鸡丼