餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2020-05-31 272 浏览
路经湾仔,想食清清地,本身都系饺控,见环境干净企埋,门口仲有蔡澜合照,入去试下啦~环境舒适,但唔好坐咁近门口,因为系地舖,仲对住马路,热之余仲坐得无咁舒服好多选择,我地唔系好饿,要净饺就够汤饺跟状元九鼎汤。个汤好似家常汤咁舒服,饮落好似去湿粉葛汤,清清地,饮晒成碗。到主角,元贝猪肉饺。味道可以,但无咩元贝味,亦只见少量元贝丝。猪肉好似不够新鲜,馅料较易散开,饺内肉汁欠奉。外皮不错,厚薄软硬亦适中,胜在大只抵食。到粟米猪肉饺同之前果款感觉差不多,馅料略松散,猪肉亦不够滑身,有点干。黄金皮蛋,只皮蛋系完全无味既,食个质地,就好似象胶咁,完全靠个豉油,都系钟意传统皮蛋多d总括黎讲,呢两款饺只属正常味道,有特式d就系个状元九鼎汤,胜在系湾仔区黎讲算抵食之选,好好味又讲唔上。

好多选择,我地唔系好饿,要净饺就够

到粟米猪肉饺

同之前果款感觉差不多,馅料略松散,猪肉亦不够滑身,有点干。