身为曼联趸,晌曼联厅餐睇波感觉好正,因为周围都系曼联名物,自然更加亲切投入,如果有我偶像史特根嘅相,一定埋去影番张合照呀!是夜得Openrice拣中出席「开饭球迷狂欢夜」睇英格兰 VS 斯洛文尼亚嘅直播,荣幸至极,入场费要$280一个人,真系要多谢晒OR同曼联厅餐至得。虽然英格兰唔系我最心水支持嘅国家队,但情意结下都钟意佢,所以尽撑英格兰晌依场分组赛最尾一轮哩个绝地反击,许胜不许和架!先讲个场,全场160个位座无虚席,甚有气氛! 1. 环境一流,因为地方够宽敞,唔会好似某些Bar/Pub咁,逼到插针都插唔入,遇有精彩闭门或扑救郁吓都难,晌依度就唔会,多咗空间感,起身点郁身郁势都得,唔怕撞亲人。2. 视觉又一流,全场足有17部大电视,梗有一部系左近,无论你坐晌边个位置,都可以尽情睇直播,唔怕错过每个片段。再震撼D嘅,拣坐晌餐厅最尾,有部103吋Plasma超大电视,昼面一样咁清晰,感觉就仲正,影住球员大头时,感觉好似佢就系企晌你隔离咁呀!3. 气氛仲一流,因为全城齐撑英格兰,同声同气自然够晒气势,有进攻就齐齐叫「上呀!上呀!」,有闭门又齐齐叫「射呀!射呀!」,有射门但挞晒Q嘅就更加齐齐「

先讲个场,全场160个位座无虚席,甚有气氛!
1. 环境一流
2. 视觉又一流
3. 气氛仲一流
,因为全城齐撑英格兰,同声同气自然够晒气势,有进攻就齐齐叫「上呀!上呀!」,有闭门又齐齐叫「射呀!射呀!」,有射门但挞晒Q嘅就更加齐齐「妖妖」声,讲到有靓扑救或靓攻门,拍烂手掌啦,总之,令人好有投入感。

再讲食,大会免费提供每人一份小食,两杯嘢饮,我同个老友就拣咗脆炸洋葱圈同炸鱿鱼圈。因为小弟唔好酒,虽眼见餐牌都有好多选择,可惜未能一尝,只好饮汽水啦

1. 脆炸洋葱圈 – 脆浆唔算厚,不过一般哩讲,好多餐厅嘅炸洋葱圈都好少失手,依度都系,以佐酒小食哩讲,我几钟意炸洋葱圈。反面点洋葱圈嘅酸忌廉酱就做得几正㖞,唔系就咁一pat现成酸忌廉,内里好似加咗D蔬菜粒同烟肉碎,唔系斋得个酸字,有层次。
2. 炸鱿鱼圈 – 感觉有少少橡筋,配只甜酸酱,普普通通啦!

最后英格兰小胜1:0,当然开心啦,正如下面南瓜兄所讲「是夜有得饮,有得食,有得睇,又有奖品(虽然唔系个个都有)」,仲系免费,点会唔开心呀!

地下球衣售卖部
地下纪念品售卖部
餐具与入场劵
开波喇
场内有好多个神奇队长谢拉特
英格兰入球一刻,仲疯狂咁叫,Yeah!
脆炸洋葱圈及炸鱿鱼圈
2010-06-23
其他
地下球衣售卖部
地下纪念品售卖部
餐具与入场劵
开波喇
场内有好多个神奇队长谢拉特
英格兰入球一刻,仲疯狂咁叫,Yeah!
脆炸洋葱圈及炸鱿鱼圈