2022-05-03
今日同朋友嚟咗南澳海旁食晏,见到呢间American diner 餐厅好特别,仲有狗狗系入面,就行入去试下。装修系行旧式美国餐厅风,仲有好多打卡位呢。佢哋仲系宠物友善,一餐饭已经见到4只可爱嘅狗仔!下午有weekday lunch set,不过我哋想散嗌,价钱就cafe价,𠮶边嘅餐厅都系咁嘅价钱。流心兰王蛋美国安格斯牛肉汉堡($168)- 卖相满分!只流心蛋实在太吸引了,仲有个安格斯牛肉汉堡扒又厚身口感又好,上面仲有芝士。加埋生菜、蕃茄同紫洋葱,好新鲜爽口。拌碟有沙律同薯条,薯条好脆身,食完都饱。63C 温泉蛋卡邦尼亚意粉拌巴马臣芝士脆片($158)- 个意粉好creamy,最吸引一定系个温泉蛋,个蛋汁好香,而烟肉又多,值得叫。玫瑰鲜奶咖啡($38) - 玫瑰味好重,但又唔会盖过咖啡嘅甘,同埋几大杯,唔错。
拌碟有沙律同薯条,薯条好脆身,食完都饱。