2021-09-29
朋友住将军澳,有只宝贝狗狗叫Toffee,经常带佢游山玩水,最近将军澳开咗狗狗餐厅,喺海滨附近,环境极好,重有for狗狗既menu,毫无县念,三人一狗去试试😌先讲个环境,超级宽敞,朋友狗狗系26 kg大狗,场内有极充足位置予狗狗走动,当日平日下午,都坐满咗三份一,差唔多每枱都有狗狗,超热闹🥰场内装修靓之外,仲摆咗好多dog cares既产品,食下影下睇下野,绝对系消磨时间嘅好地方👍🏻👍🏻食物方面有惊喜,通常标榜宠物餐厅,讲真都系醉翁之意不在酒,大家都唔会对啲食物好在意,不过呢间真系要赞,好食之余又唔贵,我哋叫咗两个lunch special,Pasta Carbonara、Philly cheesesteak及小食Hot wings,Toffee就食Pizza😋先上枱系Philly Cheesesteak,新鲜热辣,面包松软,超足料,铺满晒牛肉,系铺满,咬落去,啲牛同芝士就会泻出嚟,toffee眼定定望住我食,佢啲口水真系流晒出嚟😂讲真,就算唔系宠物餐厅,单纯一间餐厅都未必整得咁好食,薯条系食得出薯仔嘅味道,同平时快餐店𠮶啲争好远,跟餐仲有个南瓜汤,仲可以加饮品,$138真系劲抵👍🏻👍
先上枱系Philly Cheesesteak,新鲜热辣,面包松软,超足料,铺满晒牛肉,系铺满,咬落去,啲牛同芝士就会泻出嚟,toffee眼定定望住我食,佢啲口水真系流晒出嚟😂讲真,就算唔系宠物餐厅,单纯一间餐厅都未必整得咁好食,薯条系食得出薯仔嘅味道,同平时快餐店𠮶啲争好远,跟餐仲有个南瓜汤,仲可以加饮品,$138真系劲抵👍🏻👍🏻👍🏻
朋友嘅Carbonara佢表示都唔错,因为足料,捞匀之后,每啖都有洋葱同烟肉,所以口感劲好,最惊啲意粉系冇料口淡淡,呢个系好香好creamy,份量都啱啱好,我哋share食,食吓包又食吓意粉,超级满足🥰
小食Hot wings会系今次嘅必点推介,虽然个名写Hot,但其实一啲都唔Hot😅,想食辣嘅朋友一定要问佢拎支辣椒仔,不过佢个味真系好正,好香嘅蜜糖味,甜甜咸咸,好快就食哂,钟意食鸡翼嘅,一定要叫呢个。
重有Toffee既Pizza,好神奇,一上枱佢就好似知道食物系属于自己咁,唔系朋友拖住佢,我真系影唔切相🤦🏻♀️🤦🏻♀️,影完佢应该用咗6-9秒去KO个pizza,咁我估应该系超级好食卦😂😂😂