餐厅嘅位置较隐蔽,但其实系铜锣湾站F2出口直行两分钟就到😉餐厅以猩猩为主题好特别🦍环境仲好舒服,啱晒同朋友慢慢食饭倾吓计👭🏻主菜+$38可以转套餐,是日餐汤/沙律/饮品任选两款。当日餐汤系薯仔忌廉汤,幼滑嘅薯蓉加上香浓嘅忌廉汤,口感棉密,咸香十足,餐汤面加上拉花,卖相相当吸引。餐饮就点左日本抹茶拿铁,味就淡淡地唔会太甜🍵🦀日本甲罗烧蟹膏味噌意大利饭 ($168)蟹壳里放入满满的蟹膏,加埋蟹肉及蟹籽🤤捞埋饭一齐食咸香味十足🍚意大利饭口感烟韧,creamy得嚟亦唔腻口,加入青瓜红椒等蔬菜粒,食落口感丰富🦐宫保大虾意大利粉 ($98)选用新鲜大虾,虾肉扎实弹牙😋中式的宫保酱融入西式的意粉之中,中西合璧,特别得嚟味道十分夹,甜甜辣辣🌶食落惹味🍎Apple Crumble with Ice Cream ($78)Crumble焗得香脆😆加入苹果令味道更加清新,呢排天气咁热配埋雪糕,透心凉呢!🍨雪糕仲可以拣豆腐或曲奇味,我哋拣咗豆腐味,口感如豆腐般软绵,豆味香浓

🦀日本甲罗烧蟹膏味噌意大利饭 ($168)
日本甲罗烧蟹膏味噌意大利饭

🦐宫保大虾意大利粉 ($98)
选用新鲜大虾,虾肉扎实弹牙😋
宫保大虾意大利粉

Apple Crumble with Ice Cream