2016-06-03 847 浏览
屋企人生日嘅时候,去咗呢间新派嘅素食餐厅,本身已经book咗位,但去到依然好多人喺度等,等左15分钟,终于入到去。我地3个人叫左鱼生片、青柠猴头菇、鳗鱼炒饭、竹笙翅同生菜包,仲有个好特别的有机可乐。有机可乐系我好奇心之下叫嘅,好想知可乐点样有机法,原来佢系用蔗汁加梳打做,好搞笑, 饮落其实同真嘅可乐冇咩大分别,只系多咗蔗汁味,有趣!鱼生片够冻,爽口,同真嘅鱼生系有啲似嘅。青柠猴头菇系我呢餐嘅至爱,猴头菇切成薄片,炸到脆卜卜,但一啲都唔油腻,沾少少青柠汁,超fresh, 微酸醒胃,好味新食法!鳗鱼炒饭饭粒好大, 素鳗鱼好有咬口,味道刚好,赞! 竹笙翅味道较淡,生菜包则有太多向日葵瓜子。总括来讲,佢系新式嘅素菜餐厅,虽然我系食肉兽,但都要俾个赞佢!

鱼生片够冻,爽口,同真嘅鱼生系有啲似嘅。

鳗鱼炒饭饭粒好大, 素鳗鱼好有咬口,味道刚好,赞!

竹笙翅味道较淡,生菜包则有太多向日葵瓜子。

有机可乐
鱼生片