2023-09-12 16 浏览
今日同朋友黎到尖沙咀呢边食dinner,上到黎发现一间感觉好grand既餐厅,系好少见既犹太菜,而且感觉几地道正宗,决定同朋友入去试一试。🤩🤩🤩入面环境几靓,座位宽落坐得好舒服,配埋灯光同蜡烛有种几chill既感觉。Grilled norwegian salmon in teriyaki sauce三文鱼肉质鲜嫩,经过烧烤后嘅味道更加香浓。用照烧汁烹调同本身既三文鱼味配合简直一流,油香味更明显,入口即化,十分唔错。🐟🐟Mezzo platter十分地道,类似酥饼既一道菜式,但食落似面包。小麦味香浓,加上厚度好足够,所以口感唔错,唔会有种薄切切既感觉。配上四种酱料,每种都各有特色,配埋食唔会抢走面包既香味,更会令味道冇咁单调。🤩🤩🤩Moroccan beef cigars + home-made KobeMoroccan beef cigars用脆皮卷住牛肉,烧烤后香味更加突出。配上佢既香料令道菜更有当地既风味。home-made Kobe用米饭同牛肉搓成,好香米味。👅👅👅Hearty-wholesome grilled chicken fillet煮得岩岩好,鸡肉多汁,食落都唔柴口🤪🤪

Mezzo platter

煮得岩岩好,鸡肉多汁,食落都唔柴口🤪🤪

第一次既犹太菜体验唔错,会回头再食。