2018-11-06
味道乐居酒屋之前系长沙湾食过一次,食过之后已经觉得佢乐有水准。知道原来尖沙咀都开分店,所以点都要黎试一次😋😋地点位于尖沙咀k11对面,实在太方便了👍🏾👍🏾店铺内既装修都系悉心既布置,成间铺既装修都系以木为主,而且摆放了很多日本酒樽、面具、怀旧海报等等,充满了日本的风味。餐牌简单精美,而食物既种类非常多,有各式各样既寿司、刺生、串烧、烧物等等,而且价钱一d都唔贵。我地刺身、卷物、串烧样样都叫左d🤤🤤1. 七点刺身盛合$428叫得敏七点刺身,即系有七款,当巾包括三文鱼2件,甜虾4只,帆立贝2件,油甘鱼2件,中吞拿鱼腩2件,2款时令鱼2件,今日既时令鱼深海池鱼王同真鲷鱼,而呢2款时令鱼系日本🇯🇵空运到港的,所有刺身都好新鲜。经老板指点后,食刺身既次序应该由浅色既鱼开始食起,因为愈浅食既鱼就愈淡味。果真如此,真鲷鱼味道相对较淡,但都好清新。而中吞拿鱼腩非常肥美,鱼身既花纹都好均匀👍🏾👍🏾👍🏾火炙北海道帆立贝蟹膏卷$88一客有六件,蟹膏味好浓郁,最岩一淡摆落口,蟹膏既香味先可以完全覆盖味蕾,为味蕾带来重大既冲击🤭黑蒜黑豚肉卷$48原来一客有2串,成串串烧嘅重点就系喺黑蒜酱里面,黑豚肉面充满着黑蒜
我地刺身、卷物、串烧样样都叫左d🤤🤤
1. 七点刺身盛合$428
所有刺身都好新鲜。
火炙北海道帆立贝蟹膏卷$88
黑蒜黑豚肉卷$48
原来一客有2串,成串串烧嘅重点就系喺黑蒜酱里面,黑豚肉面充满着黑蒜酱,浓郁芬香,如果冇咗啲黑蒜酱,成个串烧就会失色了不少。
烟肉荔枝卷$48
呢款串烧喺出面比较少见,无谂过荔枝同烟肉都可以组成一个组合,两者既味道出奇地夹。烟肉又唔会抢左荔枝既味道,荔枝既味都好出
铁板泡菜芝士鸡$88
泡菜铺满喺芝士鸡嘅面头,而泡菜有d辣,但有芝士中和返个味道,而芝士亦都有拉丝既效果。不过温馨提示,铁板鸡要尽快食,因为当啲芝士冻左之后就已经冇咗拉式效果,而且会变杰。
值得一赞既系店员既服务态度好好,非常有礼貌,而且热情招待,主动介绍时令既刺身。虽然我地无叫酒饮,但都见到老板会好积极帮其他食客湛酒。
另一方便,原来呢一期做紧like Facebook 同收藏openrice 既优惠,只要做齐呢两样野,就会有糖心蛋送。
而糖心蛋系黑松露糖心蛋来的,冰凉嘅糖心蛋配上黑松露酱,一淡摆入口中,黑松露既味道充斥着口中,啱晒钟意食黑松露既人。